Introductie

Welkom bij mySportsplanner Suppport. Op dit onderdeel van de site kun je alles vinden over wie wij zijn, waarom we dit begonnen zijn, hoe de site werkt en kun je ook terecht voor de veel gestelde vragen. Mocht je een andere vraag hebben neem dan gerust contact op met ons via contact@mysportsplanner.com

Wat is mySportsplanner?

mySportsplanner is de online agenda voor teamsporters. Daarmee kunnen sport teams efficiënt alle trainingen, wedstrijden en overige uitjes plannen. Elke teamsporter kent het probleem van het organiseren van trainingen en wedstrijden. Soms een ware opgave voor degene die dat moet doen. Met mySportsplanner is dat probleem opgelost en kan je je energie optimaal gebruiken voor je sport. Dat kan het verschil maken tussen winnen of verliezen!

De belangrijkste twee peilers van mySportsplanner zijn:

 • Planningsoverzicht om de aanwezigheid van teamleden bij diverse activiteiten in een oogopslag vast te stellen.
 • Teamcommunicatie om eenvoudig het reilen en zeilen van het team te beheren.

Wie zijn wij?

De website wordt beheerd door en voor sporters. De site is ontwikkeld door roeier Aart Nicolai. In eerste instantie in 2004 alleen om het eigen teamprobleem op te lossen, maar al snel werd de tool gratis beschikbaar gesteld aan tout roeiend Nederland. De website is inmiddels generiek waardoor nu veel verschillende teamsporters enthousiast van de site gebruik maken. Naast voortdurende doorontwikkeling van de site, wordt ook nadrukkelijk gebruik gemaakt van de reacties en suggesties van de bezoekers zelf.

mySportsplanner heeft als missie het bevorderen van team sport in Nederland. Met behulp van een laagdrempelig platform kunnen team sporters eenvoudig hun team activiteiten beheren, in contact blijven met team genoten en de aangehaakt blijven met vereningen of sport gerelateerde informatie.

Contact met ons

Heb je een vraag, opmerking, klacht of iets anders, dan kun je ons via contact@mysportsplanner.com bereiken. Gelieve eerst even te kijken op veel gestelde vragen. We doen ons best binnen een dag te reageren.

Vacatures

Co-founder, met sporthart

mySportsplanner is op dit moment nog een één persoons project en heeft de ambitie om door te groeien zowel in aantal leden, sporten en landen. Na jaren lang gediend te hebben als een vaste waarde voor veel teamsporters in Nederland, maar ook daarbuiten, is mySportsplanner klaar voor de volgende stap. Het eerst zichtbare resultaat hiervan is een compleet nieuwe site. Op dit nieuwe platform kan mySportsplanner verder groeien. Deze groei is helaas niet mogelijk als eenpitter, daarvoor is meer kennis, kunde en expertise nodig. Daarom is mySportsplanner op zoek naar een Co-founder. Iemand die wil helpen de groei verder te realiseren. Voel jij je geroepen, neem dan contact op Aart via aart@mysportsplanner.com.

Hoe werkt de site?

Heel simpel! Zodra je bent ingelogd kom je op je persoonlijke homepage waar je in één oogopslag kunt zien wanneer je de volgende activiteiten zijn. Verder ben je gelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van team met behulp van de Peptalk. Vanaf je eigen homepage kun je doorklikken naar het planningsoverzicht. Hier zie je duidelijk welke activiteiten voor je team staan gepland en wie daarbij aanwezig kan zijn en wie niet. Daarnaast is het eenvoudig communiceren met je teamleden, alle contactgegevens zijn bij de hand en via groepsmail is een email zo verstuurd.

Account aanmaken

Aanmelden voor het gebruik van mySportsplanner.com duurt maar een minuutje en we hebben het zo simpel mogelijk gemaakt. In het geval je hulp nodig hebt kunnen onderstaande instructies je waarschijnlijk helpen. Een account aanmaken kun je vanaf de homepage doen of via aanmaken account pagina. Er zijn een paar velden die ingevuld dienen te worden:

 • Voornaam en achternaam, gebruiken we over de hele site, zodat jouw team weet wie je bent.
 • E-mail, dit is je gebruikersnaam. Hiernaast gebruiken wij en je teamleden deze om met jou te communiceren.
 • Uitnodigingscode, dit is een code van 4 letters. Deze kun je gebruiken om direct bij een team toegevoegd te worden. Zodra je de code ingevuld hebt verschijnt de naam van het team. Mocht je de code niet (meer) hebben dan is het geen probleem. De captain van het team kan jou altijd naderhand toevoegen aan het team.

Zodra je op de knop "volgende stap" gedrukt kom je op de bedankt pagina terecht. Als je nieuw bent op de site vragen wij jou je e-mail adres te bevestigen via de link in de e-mail die je op dat moment ontvangen hebt. Dit doen we zodat wij zeker weten dat jou e-mail klopt. Mocht je al een account hebben bij ons dan verschijnt er een melding. Er is dan geen nieuwe account aangemaakt. Je kunt dan inloggen met je bestaande account. Als je je wachtwoord niet meer weet, kun je deze hier opvragen.

Screenshots: Homepage en account aanmaken scherm

Inloggen op de site

Op de homepage kun je met behulp van je e-mail adres en gekozen wachtwoord inloggen. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je op de link "wachtwoord vergeten" klikken in het formulier.

TipMocht je niet zeker zijn van het wachtwoord wat je ingevuld hebt, kun je op "toon wachtwoord" drukken. Hiermee wordt het wachtwoord alleen zichtbaar voor jou.

Screenshot: Inloggen op de site

Team aanmaken

Om gebruik te kunnen te maken van mySportsplanner is het de bedoeling dat je in een team zit. Dit kan een bestaand team zijn of je kunt er voor kiezen zelf een team aan te maken. Een team aanmaken kan vanaf verschillende plekken vanuit de onderstaande situaties:

Je zit nog niet in een team

Na inloggen kom je op een pagina waarbij je een team kunt aanmaken of contact kunt opnemen met de captain van een bestaand team. Als je kiest voor het "Nieuw team aanmaken" wordt je doorverwezen naar een pagina waar je je nieuwe team tot leven kunt brengen. Indien toegang wilt hebben tot een bestaand team kun je gebruik maken van het invulformulier daaronder. Hiermee stuur je een e-mail naar de captain van het team waar jij aan toegevoegd wilt worden. Je kunt ook de naam van het team invullen, deze opmerking wordt meegenomen in het bericht naar de captain.

Let opHet kan zijn dat je geen reactie van de captain ontvangt. Wij controleren het e-mail adres van de captain niet in de database. Het is dus aan jou om het juiste e-mail adres in te vullen.

Screenshot: Keuze team aanmaken of contact opnemen met captain

Je zit al in een team

In dit geval kom je na inloggen op je vertrouwde overzicht uit. Om een nieuw team aan te maken klik je, bovenaan de pagina, op "Nieuw team". Deze pagina brengt je naar het formulier voor het aanmaken van een nieuw team.

Screenshot: Nieuw team link in top navigatie

Nieuw team registreren

Vul op dit formulier de volgende velden in:

 • Naam team
 • Sport, kies uit de lijst
 • Teamleden, indien je teamleden al weet kun je hen uitnodigen door hun e-mail adres hier in te vullen. Zij ontvangen dan een uitnodigings e-mail. Dit is optioneel.

Screenshot: Nieuw team pagina en "Gefeliciteerd met je team" pagina.

Activiteit toevoegen

Een team activiteit toevoegen kun je eenvoudig doen door in het onderdeel "Planning" op de link Activiteit toevoegen te drukken. Je komt op een pagina waar je de gegevens over de activiteit kunt invullen.

 • Datum, de datum waarop de activiteit plaatsvindt. Deze datum mag ook in het verleden liggen als je dat prettig vindt.
 • Begin tijd, tijdstip wanneer de activiteit start. Dit gaat volgens de 24-uurs notatie
 • Duur, de duur van de activiteit in uren en kwartieren. Mocht de activiteit de hele dag duren, klikt dan op de knop "Activiteit duurt de hele dag"
 • Activiteit, kies de activiteitsoort, zoals training, wedstrijd, etc. Deze kun je beheren bij Team instellingen indien je captain bent van het team.
 • Herhaal activiteit, je kun een activiteit op een aantal manieren opslaan. Als eenmalige activiteit of repeterend.
  • Dagelijks
  • Wekelijks
  • Maandelijks
  • Jaarlijks
 • Herhaal tot, indien je een activiteit wilt laten herhalen kun je hier een einddatum opgeven. De activiteit wordt dan tot en met de eind datum opgeslagen.
 • Omschrijving, dit is ruimte om de activiteit te beschrijven. Bijvoorbeeld het trainingsprogramma, wedstrijd informatie, etc..

Screenshot: Activiteit toevoegen

Activiteit bewerken / verwijderen

Een activiteit bewerken kan eenvoudig door in het planningsoverzicht op de activiteit datum en tijd te drukken. Je wordt dan doorverwezen naar de activiteit pagina waar je de aanpassingen kunt doen. Dit formulier is nagenoeg hetzelfde als het formulier om een nieuwe activiteit toe te voegen met één groot verschil. Indien je een repeterende activiteit geselecteerd (dit zie je ook aan het icoontje op het planningsoverzicht), dan kun je op deze pagina kiezen tussen om:

Screenshot: Activiteit kiezen

Eén activiteit of de serie bewerken

De keuze om één activteit of de hele serie te bewerken.

Screenshot: Activiteit bewerken

Activiteit verwijderen

Onderaan de pagina kun je de activiteit verwijderen. Kies voor deze activiteit of juist de hele serie.

Screenshot: Activiteit verwijderen

Planningsoverzicht

Het planningsoverzicht is het kloppend hart van de site. Op deze pagina komt dehele teamplanning samen. Hier zie je alle activiteiten, teamleden en beschikbaarheid in een rooster terugkomen. Naast het inzichtelijk maken van je teamplanning kun je hier ook jouw beschikbaarheid opgeven (uitleg).

Weergave functionaliteiten

 • Bladeren - Blader door de pagina's met de "Vorige", "Vandaag" en "Volgende" knoppen rechtsboven aan het schema.
 • Sorteren - Sorteer op functie, naam of meetellend teamlid. Twee drukken op de sortering draait de volgorde om.
 • Aantal aanwezigen - De aantal aanwezigen wordt per activiteit bijgehouden. Bij team instellingen kun je aangeven wat het minimaal aantal teamleden per activiteit is. Zodra aantal bereikt is kleurt het vakje groen, anders blijft het vakje rood. Indien je dit niet hebt ingesteld is er geen kleur.
 • Teamlid functie's - Teamleden aan de linkerkant van het schema hebben aan de linkerzijde van het vakje een kleur. Deze kleur groepeert de teamlid functie's en geeft snel een overzicht. Een * (sterretje) achter naam geeft aan of het team meetelt in de totalen.
 • Exporteer naar Outlook/iCal - Wil je de hele planning in je Outlook calender hebben klik dan op de link "Exporteer naar Outlook/iCal" en volg de instrcuties. Hierna wordt jouw kalender automatisch bijgehouden.
 • Wisselen van team weergave - Wil je naar een ander teamm klik dan bovenaan de pagina op "Mijn teams".

Beschikbaarheid opgeven

Beschikbaarheid opgeven is heel eenvoudig. Klik op het icoonjte onder de activiteit naast jouw naam. Jou beschikbaarheid verandert dan vanzelf van groen, rood en naar geel en zo verder. Opslaan in de database gebeurd automatisch.

 • Notitie opgeven - Wil je een korte notitie meegeven aan jouw beschikbaarheid klik dan op "memo". Een dialoog venster zal openen.
 • Notitie weghalen - Open de memo, haal de tekst weg en druk op Opslaan
 • Activiteit is bevroren - Het kan zijn dat de beheerder een limiet heeft ingesteld waardoor je een bepaald aantal uren voordat de activiteit plaatsvindt geen aanpassingen kunt doen in beschikbaarheid. Als dit het geval is, krijg je een melding bovenin het scherm te zien dat de tijd verstreken is.

Team instellingen

Content volgt

Teamleden beheren

Content volgt

Account instellingen

Content volgt

Team berichten

Content volgt

Wachtwoord vergeten

Indien je je wachtwoord vergeten bent kun je via pagina Wachtwoord vergeten een nieuw wachtwoord opvragen. Vul je e-mail adres en druk op Verstuur. Indien het e-mail bekend is bij ons ontvang je een e-mail. In de deze e-mail staat een unieke link. Deze link brengt je naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord kunt kiezen. Let op: Deze code is slechts beperkt houdbaar.

Screenshot: Wachtwoord vergeten

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hieronder staan de veel gestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan neem dan gerust even contact op.

Nieuwe site, wat nu?

Na ruim 15 jaar was het hoog tijd voor een nieuwe site. De oude site piepte en kraakte en stond op het punt in te storten. Daarom is ervoor gekozen een nieuwe site te ontwikkelen. Vanaf de grond af aan is de site opnieuw gebouwd met de laatste technologieën. Ik kan mij goed voorstellen dat de nieuwe site even wennen is, maar bijna alles staat weer op dezelfde plek. Neem even tijd om goed te kijken waar alle staat. Mocht je nog technische problemen tegenkomen dan hoor ik dat graag. Ik ben mij ervan bewust dat er nog een aantal bugs in de site zitten. Deze worden zsm opgepakt. Helaas komen sommige problemen pas naar boven op het moment dat iedereen gebruik maakt van de site.

De app laadt niet, wit scherm

Het kan zijn als je mySportsplanner op je homescreen van je telefoon geplaatst hebt dat hij niet laadt. Je ziet een logo en daarna een wit scherm. Er is een oplossing gevonden. Het kan zijn dat de oplossing niet direct zichtbaar is. Hieronder staan een aantal suggesties om dit op te lossen:

 • Sluit en open de app
 • Verwijder de app en plaats hem opnieuw op je homescreen
 • Verwijder de app en maak gebruik van de browser op je teleefoon

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Zie hiervoor onderwerp Wachtwoord vergeten

Ik krijg "pagina niet gevonden" (404) op mijn scherm

Het kan zijn dat jouw oude bookmarks niet meer werken zoals mysportsplanner.com/default.asp of mysportsplanner.com/?action=schedule of andere addressen. Deze worden afgevangen maar het kan voorkomen dat je browser deze nog onthouden heeft. Om dit op te lossen raad ik je aan om de pagina even te verversen door shift+ververs (refresh) in te drukken. Hierdoor haalt de browser een nieuwe versie op. Werkt dit niet, raad ik je aan om naar mysportsplanner.com te gaan.

Ik zit in meerdere teams met een ander e-mail adres

Het kan gebeuren dat je uitgenodigd bent voor een ander team en dit team is niet zichtbaar onder jouw account. Dit komen doordat je bent uitgenodigd met een ander e-mail adres dan je gebruikte bij ons. Hierdoor heb je twee accounts onder een verschillend e-mailadres. Vraag de beheerder van het nieuwe team om jou op het juise e-mailadres uit te nodigen. De andere account, met het verkeerde e-mailadres kan verwijderd worden door de beheerder.

Hoe kan ik beheerder worden van een team

Wil je ook beheerder worden van een team, vraag dan dan de beheerder om jou toe te voegen aan de beheerders. Dit kan de de beheerder doen op de Beheer teamleden pagina.

Ik moet telkens mijn wachtwoord opnieuw invullen

Het kan gebeuren dat je uit verleden meerdere accounts hebt opgezet onder hetzelfde e-mailadres. Hierdoor weet het systeem niet welke account leidend is. Om dit op te lossen kun je alle account met hetzelfde e-mailadres samenvoegen. Log in op de site en ga naar Accounts samenvoegen

De namen van de teamleden zijn leeg

Dit kan gebeuren als je nieuwe teamleden hebt toegevoegd per e-mail. In dat geval hoeven de teamleden alleenmaar hun account te bevestigen en kunnen aan de slag. Natuurlijk kunnen teamleden hun voor- en achternaam opgeven, dat doe het teamlid op de Account pagina

Privacy

Jouw privacy is voor mySportsplanner van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (verder: AVG). Dit betekent dat wij:

 • Onze doeleinden duidelijk vastleggen, voordat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
 • Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
 • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonlijke gegevens, mocht toestemming verplicht zijn;
 • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
 • Jouw rechten respecteren , zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van jouw bij ons verwerkte persoonsgegevens.
 • Jouw gegevens zijn veilig bij ons en wij zullen deze gegevens altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat wij bij de website mySportsplanner allemaal doen met informatie die wij over jou te weten komen.
 • Als je vragen hebt of wilt weten wat wij precies van jou bijhouden, neem dan contact op met mySportsplanner.

Jouw account

Bij bepaalde onderdelen van onze website moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Hiervoor gebruiken wij jouw: E-mailadres, Voornaam en Achternaam Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie, tot je het account opheft. Wij bewaren deze informatie, zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen op de website en zodat wij je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt via jouw account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Verzenden van nieuwsbrieven

Wij hebben een nieuwsbrief en je wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Hiervoor gebruiken wij jouw: E-mailadres Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie, totdat je het abonnement opzegt. De nieuwsbrief wordt 1 keer per half jaar per mail verstuurd. De inhoud van de nieuwsbrief bevat onder andere de volgende: Nieuwe functionaliteiten en nieuws over de site Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder dayjs opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Contact formulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij jouw: E-mailadres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie, totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de partijen die nodig zijn om de hierboven genoemde diensten te leveren, geven wij jouw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website. Hiervoor maken wij gebruik van Google Analytics.

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan, zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar wij kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Je kunt via jouw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze website werken dan niet goed meer. Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. Wij passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Aart Nicolai en is bereikbaar per e-mail op aart@mysportsplanner.com op voor al jouw vragen en verzoeken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen aan je door te geven.

Jouw rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder. Je hebt de volgende rechten:

 • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens wij hebben en wat wij daarmee doen;
 • Inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben;
 • Het laten corrigeren van fouten;
 • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
 • Het laten overdragen van persoonsgegevens aan een andere partij;
 • Intrekken van toestemming;
 • Een bepaalde verwerking beperken;
 • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.
Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat wij geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij zullen in principe binnen een maand aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Klacht indienen

Als je een klacht in wil dienen over het gebruik van jouw persoonsgegevens kun je een e-mail sturen naar aart@mysportsplanner.com. Wij pakken elke klacht intern op en communiceren dit verder met je. Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bedrijfs - en contactgegevens

Bedrijfsgegevens
Naam: mySportsplanner
KvK: 91194237
BTW: NL004872953B09

Contactgegevens (niet voor support)
E-mail: info@mysportsplanner.com

Developers

-

API

Content volgt